Marit 2

De week nadat Niels en Paul hier waren geweest begon mijn nieuwe vak: Språkinlärning hos barn och vuxna (Taalverwerving bij kinderen en volwassenen). Ik verheugde me daar best wel op, want dat was na IJslands het tweede vak waarvan ik wist dat ik het wilde volgen. Maar nog veel leuker was het feit dat Marit weer langs zou komen van donderdag tot en met maandag!

Dat ik dit nieuwe vak ga volgen heeft wel als gevolg dat ik soms lessen dubbel ingeroosterd heb. De laatste les IJslands heb ik daarom niet kunnen volgen, want een eerste les is altijd belangrijker dan een laatste les.

Donderdagavond laat kwam Marit met de trein aan op het station Lund en omdat het laat was, gingen we gelijk bij thuiskomst slapen. De dag erna konden we lekker uitslapen want ik had geen les en we hadden eigenlijk nog niets gepland staan. Daarom deden we het dan ook lekker rustig aan. Nadat we ontbeten hadden gingen we het centrum in waar we naar Drottens Kyrkoruin wilden gaan, maar die bleek al dicht te zijn. Daarom gingen we daarna naar de Botanische tuin en de kassen.

Vervolgens gingen we het centrum weer in en daar deden we een paar winkeltjes aan. In de Cubus zagen we een aantal hele foute kersttruien liggen, maar het was net november dus ik moest er nog niet aan denken om die aan te schaffen! Daarna gingen we weer terug en haalden we wat boodschappen voor het avondeten.

In de avond keken de film Rememory, met Tyrion Lannister in de hoofdrol. Het is leuke film, maar heeft wel een lage beoordeling op IMDB. Desalniettemin zou ik de film toch aanraden. Het gaat over een apparaat die de herinneringen van een persoon uit de hersenen kan kopieren en opslaan op een extern schijfje. Zo kunnen herinneringen uit het verleden weer teruggehaald worden, maar dat heeft natuurlijk zijn voor en nadelen.

Zaterdag gingen we een dagje eropuit. De bestemming was Helsingborg, een stadje ongeveer een uurtje met de trein ten noorden van Lund. We hebben daar Kärnan, een 35 meter hoge toren gebouwd in 1310, het stadhuis, Stortorget en Denemarken gezien. Dat laatste is niet heel moeilijk, aangezien je vanuit de haven van Helsingborg zonder enige moeite de haven van Helsingør een paar kilometer verder zien.

De stad is niet heel groot, ik denk iets van anderhalf keer groter dan Lund, en veel meer was er dus ook niet te zien. Daarom zijn we ergens een kopje koffie gaan drinken en vervolgens hebben we een flink stuk naar het oosten gelopen. We zagen op onze Geocachingmap namelijk 6 caches in de buurt van elkaar zitten. Daar hebben we er 5 van gevonden. En in het centrum zelf hadden we er ook al twee gevonden, wat eer zeer goed dagtotaal opleverde!

Nadat we die caches hadden opgehaald, waren we eigenlijk best wel moe en besloten de trein terug naar Lund te nemen. Daar maakten we een heerlijke tortillamix klaar!

Zondags was weer lekker een dagje om bij te komen van de gemaakte kilometers van de Zaterdag. En dus doopte we de dag tot bankhangdag. In de loop van de dag kwam Roos weer terug van haar weekendje Nederland. Na de hele dag lekker te hebben zitten niksen, besloten we in de avond toch maar wat te gaan doen. We wilden gaan eten bij Vapiano, omdat we die vorige keer niet in het centrum konden vinden van Malmö. Na een korte zoektocht op internet bleek het filiaal te zijn verplaatst naar Malmö Hyllie. En toen ik vorige week met Niels en Paul naar de ijshockeywedstrijd ging zag ik dat Vapiano vlak naast het stadion zat.

Daar hebben we lekker gegeten en na afloop wilde Marit graag een mok van Vapiano Malmö. Helaas bleek dat niet mogelijk te zijn, want ze hadden er geen liggen. Gelukkig kwam de manager later naar ons toe en zei dat het wel mogelijk was om ze te laten bestellen. Dus liet ik mijn telefoonnummer achter en zou ik gebeld worden als ze waren bezorgd. Tevreden gingen we weer naar huis, maar niet voordat we nog even een cache hadden opgepikt bij het stadion.

Het was alweer maandag en dat betekende dat Marit alweer naar huis ging. Gelukkig konden we in de ochtend nog even samen naar Drottens Kyrkoruin want die was nu wel open. Daarna gingen we nog een laatste kopje koffiedrinken voordat ze haar trein naar Kopenhagen moest nemen.

Voordat we onze koffie gingen halen kreeg ik een mailtje met de uitslag van mijn eerste tentamen. Ik was best wel even nerveus, maar dat bleek nergens goed voor te zijn want ik had een VG (Välgodkänd) gekregen! In Nederland zou dat een cijfer tussen de 8 en 10 zijn. Ik was heel blij, maar toch ook wel verrast! Na dit moment van vreugde, volgde een moment van treuren. Ik moest namelijk naar mijn les en Marit zou spoedig weer naar Nederland vliegen.

Daarmee kwam er een einde aan een ruime maand vol met visite vanuit Nederland. Ik voel me gezegend met zo veel bezoek en ik heb het ontzettend leuk gehad met iedereen die langs is gekomen. En achteraf kan ik zeggen dat mijn planning zéér on point is geweest, want het komende blok zou ik drie vakken hebben, met een stuk meer leeswerk dan in het afgelopen blok, veel meer. Aan het einde van deze maand zou ik nog bezoek krijgen van Arjan en ik kijk al uit naar die welkome onderbreking van de waarschijnlijk pittige periode op de uni.

Reacties zijn gesloten.