4 augustus 2013

Om 8:00 uur ging de wekker weer en konden we ons gaan opfrissen en de tassen inpakken, want om 9:37 uur zou de volgende trein naar Warzawa Centralna al weer vertrekken. Een rit van 5 uur en 39 minuutjes volgens het schema.

Eenmaal in de trein waren we (sneller dan ik had verwacht) in Polen, want al na 3 kwartier kwamen we de eerste Poolse borden tegen. Een kwartier later dan gepland door een paar keer stilstand kwamen we aan in Warschau. Toen we hier het station uitliepen kwamen we erachter dat ook hier de zon erg brandde. Gelukkig was het in de schaduw wel veel koeler in Warschau dan in Berlijn.

Het was een klein half uurtje lopen vanaf het station naar het hotel en wederom vroegen wij ons af of ook dit hostel een verbetering zou zijn ten opzichte van het vorige. Toen we op de plaats van bestemming aankwamen moesten we even te zoeken naar de receptie. Die bleek heel simpel 2 trappen omhoog te zijn. Aldaar betaalde we het overige bedrag wat nog open stond en 50 PLN (Poolse Złoty) aan borg voor de sleutel, maar niet voordat we op de hoogte waren gesteld van een klein probleempje… Dit was eigenlijk voor ons helemaal geen probleem, want het volgende bleek aan de hand te zijn: wij hadden een kamer met 2 bedden en een slaapbank, maar de bank was niet voorbereid op een persoon. Hierdoor kreeg 1 van ons een kamer voor zichzelf voor die ene dag. Len bleek de gelukkige en kon genieten van een privé douche en een nachtje alleen slapen. Om vervolgens de 2e nacht wel weer bij ons in de kamer te komen. Toen we voor het eerste de kamer inliepen waren we het gelijk eens over het feit dat dit het mooiste hostel was tot nu toe!

Toen we omgespoeld en aangekleed waren gingen we de stad verkennen, maar niet voordat we eerst gegeten hadden. Zo fout als we de hele vakantie al bezig waren gingen we vriendelijk door met eten bij de Kentucky Fried Chicken. Ik had er nog nooit gegeten en dit zal ook waarschijnlijk de enige keer blijven. Het eten was wel ok, maar ik heb liever een lekkere burger met rundvlees… Maar ach dat is een persoonlijke mening!

Daarna zijn we door het oude centrum gelopen welke op de lijst van Unesco wereld erfgoed staat. Halverwege zijn we ergens een goedkoop biertje gaan drinken en even later liepen we weer verder via een mooie fontein aan de Wisla rivier richting het Narodowy Stadion, het stadion van de Poolse nationale ploeg zijn thuiswedstrijden speelt. Dit stadion was ook een van de stadions van het (voor Nederland zo dramatisch verlopen) EK in Polen en Oekraine. We besloten echter om morgen te gaan, omdat we erachter kwamen dat het stadion niet oplichtte naarmate het donkerder werd en we wilde toch ook het stadion binnen gaan. Dus gingen we weer terug naar het hotel, maar niet voordat we bier hadden gehaald bij een winkel. We besloten nu meer dan 1 biertje per persoon mee te nemen en in de gezamenlijke ruimte te gaan zitten in het hotel om de kans op mede vakantiegangers te ontmoeten op de eerste dag in Warschau te vergrootten. Na één biertje waren we echter allen al zo uitgeput en moet dat we besloten vroeg naar bed te gaan. Ook met het oog op morgen, waarbij er weer een flinke wandel marathon moest worden gelopen.

Vorige dag                                                                                                  Volgende dag

Reacties zijn gesloten.