Pappa, mamma en Hunter

Toen ik nog niet zeker was of ik wel op Erasmus mocht naar Lund hadden mijn ouders al een vakantie gepland naar Skåne. Dat ik hier nu dus studeer, komt mooi uit en kan ik ze mooi laten zien waar ik woon en studeer dit semester.

Na tussenstops in Duitsland en Denemarken, waren mijn ouders op zaterdag dan eindelijk in het prachtige Zweden. Ze hadden een vakantiehuisje op een klein stukje buiten Hörby, dat op een kleine 30 minuten rijden vanaf Lund ligt. Ik had met ze afgesproken in Hörby zelf omdat we dan gelijk nog wat boodschappen konden gaan doen voor het avondeten. Ik ging daar met de bus heen en het voelde een beetje alsof ik in Londen was, want toen ik de bus zag aankomen bleek het namelijk een dubbeldekker te zijn! Een half uurtje later stapte ik uit en daar stonden mijn ouders met Hunter te wachten. Die was blij verrast om me te zien en ik was ook blij om hem weer te zien.

Na deze gezinsreünie gingen we boodschappen doen en reed ik met mijn ouders terug naar hun huisje. Daar hebben we lekker gegeten en even bijgepraat over mijn periode in Lund tot nu toe. Ik bleef daar overnachten, want het bleek dat ze en huisje hadden geboekt met 7 slaapplaatsen. Er was dus genoeg ruimte over voor mij, sterker nog ik had het hele bijgebouw voor mezelf! Het enige nadeel was dat het er erg koud was, maar uiteindelijk sliep ik er niet minder op.

De volgende dag gingen we naar mijn appartement en liet ik mijn ouders zien hoe ik woon. Daarnaast hadden mijn ouders ook een hoop eten uit Nederland meegenomen: groente in blik, pindakaas, oude kaas en mosterd. En ook nog een Senseo-apparaat met twee grote zakken koffiepads! Daar kon ik voorlopig wel even mee vooruit.

Nadat ze een lekker kopje koffie hadden gedronken gingen mijn ouders Lund even in terwijl ik me voor ging bereiden op mijn volgende les die de dag daarop was.

Dinsdag ging ik met mijn ouders en Hunter mee naar Ystad om in de voetsporen te treden van de wereldberoemde detective Wallander uit de boeken van Henning Mankell. We hebben verschillende plekjes aangedaan waar Wallander in de boeken en/of in de tv-serie is geweest. Het politiebureau, het huis van de detective en allemaal plekken die belangrijk waren voor verschillende delen of afleveringen van de reeks. En ter afsluiting heb ik dan ook maar het eerste boek in het Zweeds gekocht, want eerlijk gezegd had ik nog nooit iets gelezen of gezien van de hele reeks… En daar moet natuurlijk een einde aan komen.

Na afloop van deze leuke dag werd ik weer in Lund afgezet en gingen mijn ouders weer terug naar hun vakantiehuisje. We spraken af om hier vrijdag nog even een kopje koffie te drinken en dan zouden ze ook gelijk hun handdoeken hier kunnen achterlaten. Dan zou ik weer een paar handdoeken meer hebben. En tot mijn verrassing hadden ze ook nog wat etenswaar meegebracht die ze over hadden en niet meer op zouden krijgen voordat ze weer terug zouden gaan naar Nederland. Dat kon dus mooi bij ons in de koelkast.

Na de koffie gingen mijn ouders en Hunter weer terug naar het huisje waar ze de laatste dingetjes gingen doen. Dan konden ze de volgende dag vroeg op om weer terug te gaan naar Nederland. En ik kon me mentaal gaan voorbereiden op de komst van Niels en Paul, en mijn tentamen Fonetiek op maandagochtend 9 uur.

Reacties zijn gesloten.