Marloes

Na het enerverende weekendje Stockholm/Uppsala had ik slechts een dag om bij te komen want op dinsdag kwam Marloes op bezoek. Het zou het begin zijn van een maand met veel bezoekers uit Nederland.

Om een uurtje of twee arriveerde Marloes op het station van Lund. Daar haalde ik haar op om vervolgens gezamenlijk richting mijn appartement te lopen. Toen we een ruim halfuurtje later het appartement instapten deden we eigenlijk niet echt veel meer. Het was niet nodig om haar de stad te laten zien, want ze was hier al een aantal keer geweest. Daarom besloten we het lekker rustig aan te doen.

We deden een spelletje Patchwork en dat won Marloes glansrijk, moet ik tot mijn spijt erkennen. In de avond pakte ik het Escape Games boek uit de kast. Ik had dat boek van mijn ouders voor mijn verjaardag gekregen. Marloes en ik probeerden een van de drie zaken uit het boek op te lossen en we waren zeer dichtbij! Maar uiteindelijk hadden we het toch net niet helemaal goed. Ondanks dat we de zaak niet wisten kraken, was het erg leuk om te doen. Heel anders dan een echte escape room, maar toch erg leuk om te doen.

De dag erna had ik pas om 13 uur college en daarom konden we in de ochtend mooi even het centrum in. Marloes had nog niet echt musea bezocht toen ze hier eerder was en daarom gingen we nu naar het historisch museum en naar de al eerdergenoemde kerkruïnes. Maar voordat we daar aankwamen liepen we langs een spellenwinkel vlak bij het station. Daar kocht ik de Carcassone Big Box. Althans dat was het idee, maar ik had eerst nog les en dus besloot ik om het spel daarna pas te gaan kopen. Ondertussen passeerden we ook een Akademi Bokhandeln en daar kocht ik namens de Scandiclan-groepsapp (Harmke, Susan, Debbie en ikzelf) het eerste deel van Harry Poter in het Zweeds voor Roos, want zij was jarig de volgende dag.

Nadat we het historisch museum hadden bezocht, moest ik naar mijn les en ging Marloes even wat kleding kopen. We spraken af om na mijn les naar de Domkyrka te komen om vervolgens een lekker en duur kopje Belgische warme chocomel en een stukje kladkaka (een soort brownie cheesecake) te nuttigen in een Espresso House. Dat was erg geslaagd en zo vullend dat we eigenlijk geen lunch meer hoefden te nemen. Daarna gingen we terug naar het station om bij de ICA een taartje te halen voor de verjaardag van Roos en zoals gezegd kocht ik toen mijn Carcassonne Big Box.

Toen we een heerlijke Oreo-taart hadden gescoord, liepen we terug naar de bus en die bracht ons weer naar Kämnärsvägen waar mijn appartementje staat. Toen we daar aankwamen, maakte ik mijn nieuwe spel gelijk open en bood Marloes zich aan als slachtoffer om het spel mee in te wijden. Dat vond ik natuurlijk een goed idee en zodoende speelden we het eerste spelletje Carcassonne. Om het makkelijk te houden, hielden we de uitbreidingen nog even buiten beschouwing, op de mini-uitbreiding de rivier na. Nadat ik eerder kapotgemaakt was door Marloes met Patchwork, moest ik nu natuurlijk wel winnen. En dat gebeurde dan ook. Al moet wel gezegd worden dat dit een stuk minder overtuigend was, maar toch en overwinning is een overwinning.

Daarna gingen we het eten maken en als toetje namen we de Oreo-taart. Daar hadden we echter niet heel veel tijd voor want we hadden ook afgesproken met Lotte om iets te drinken. Zo zie je iemand een hele tijd niet en zo heb je in een korte tijd een aantal keer met elkaar afgesproken. Voor Marloes was het ongeveer een jaar geleden dat ze Lotte had gezien en dat was ook in Lund. Toen we binnen kwamen, kregen we een heus welkomstprivéconcert: Lotte op de saxofoon en drie van haar corridorgenoten op de gitaar. Na deze leuke begroeting hadden we weer even bijgepraat. We maakten het niet te laat, want Lotte moest weer op tijd op voor haar stage in Kopenhagen. Toen we thuis kwamen gingen we gelijk slapen.

De volgende morgen ging het wekkertje om tien uur zodat we nog wat konden doen deze dag. Het was inmiddels alweer donderdag en dat betekende dat mijn weekend weer was begonnen. Daarom konden Marloes en ik nog mooi even naar Nova Lund. Daar was ze namelijk heen geweest toen ik gister college had. In een winkel daar kon ze 30% korting krijgen via een app alleen had ze daarvoor een Zweeds telefoonnummer nodig. Ik gebruik hier mijn Nederlandse nummer en dus kon ik haar niet helpen, maar Lotte kon dat wel gister. Dus konden we nu naar die winkel en kocht Marloes een T-shirt met Oslo erop en kreeg ze via die app een zeer ruime korting van 30%.

Toen we toch in Nova Lund waren, moest ik even langs de Gamestop. Een winkel met allemaal computerspellen, maar ook leuke spulletjes van onder andere Harry Potter. Ik was al eerder in die winkel geweest en zag toen dat ze mokken verkochten. Aangezien de bekers die we hier in het appartement hebben niet echt heel groot zijn en ik weleens een goeie grote kop koffie wil hebben, vond ik het een uitstekend idee om een leuke Harry Potter mok aan te schaffen. Het werd een mok met de Sluipwegwijzer erop. Als er warme vloeistof in wordt geschonken dan verandert de mok van kleur en komt de Sluipwegwijzer tevoorschijn.

Nadat ik mijn mok had gekocht gingen we terug naar huis, waar Marloes haar spullen bij elkaar kon pakken en toen was het al weer tijd voor haar om terug naar Nederland te gaan.

Reacties zijn gesloten.