2 augustus 2013

Om 08:00 uur ging de wekker met Tubular Bells alweer af, welke ons weer een nieuwe dag inluidde. Een uur later waren we echter nog steeds niet uit bed, want de Wi-Fi bleek zeer goed te zijn en we wilden van alles checken op de mobiel.

Toch zijn we op een gegeven moment maar richting het centrum gegaan. We besloten eerst te reserveren om de Reichstag in te kunnen in de avond. Hiervoor stonden we een klein half uur in de rij en toen we aan de beurt waren dacht ik heel even dat we voor niets in de rij stonden, want er werd gevraagd naar onze paspoorten en alleen ik had die mee… Al snel bleek gelukkig dat het alleen vanavond verplicht was en dat nu alleen onze naam en geboorte datum volstond.

Hierna zijn we met de metro naar een ander deel van Berlijn gegaan waar nog een deel van de muur overeind stond. Op voorhand leek me het zeer interessant om daar heen te gaan en verwachtte een massief blok muur te zien staan. Dit bleek echter niet waar en het viel me daarom ook erg tegen… Een dun muurtje met wat gekladder erop. Ik was niet onder de indruk. Pas een paar meter verder verliep het gekladder over in kunstwerken. Elke paar meter weer een ander graffiti werk die er soms best mooi uitzagen.

Halverwege de muur gingen we even een drink pauze houden en daarna liepen we verder naar het einde van de muur. Daar aangekomen gingen we het dichtstbijzijnde station in en reden we naar Alexanderplatz waar de Fernsehtor stond waar we in wilden. Echter toen we daar aankwamen bleek het nog 1,5 uur voordat we naar boven konden en moesten we daar ook nog eens €12,50 voor betalen en dit vonden wij toch iets te duur en te lang duren.

Daarna zijn we even verder gelopen en wat afkoeling gezocht bij een fontein. Alvorens we naar de Berliner Dom gingen. Michel en Len wilden daar naar binnen. Entree was niet gratis en ging ik niet mee. Ik had namelijk geen zin om de kerk te sponsoren.

Een tijd later toen de jongens weer verschenen en ik redelijk klaar was met het spelletje Ready Steady Bang (op mobiel) gingen we weer terug naar het hostel waar we om de hoek een pizza gingen eten en daarna gingen we ons klaar maken voor het betreden van de Reichstag. Weer met de U- of S-bahn, ik weet het even niet meer… arriveerden we bij halte Bundestag. Van daar moesten we een stukje lopen over het grasveld voor de Reichstag en daarna konden we aansluiten in de korte rij voor het naar binnengaan van dit mooie gebouw.

Na een paspoort controle konden we doorlopen en moesten we even wachten op de gehele groep. Waarna we met de lift naar boven gingen de koepel in. Hier kregen we een audiotour die automatisch zou beginnen als we de helling naar boven op liepen in de koepel in. De audiotour gaf een zeer heldere en interessante uitleg over de dingen die er in de stad te zien waren en waar we vanuit de koepel mooi zicht op hadden. Nadat we weer beneden kwamen leverden we de audiotour in. Daarna gingen we met de lift naar beneden de Reichstag uit. Vervolgens gingen we met de ondergrondse op weg terug naar het hostel. En halverwege stopte we even voor een verfrissend drankje bij de supermarkt. De keuze viel op een biertje! Na betaald te hebben gingen we verder de metro in en de ongeduldige dorstige jongen in mij kon het niet laten om het biertje, zonder opener binnen handbereik, vakkundig via de rand van een muurtje in het metro station te openen. Want tsja, het is in Berlijn bizar genoeg toegestaan om alcohol op straat te nuttigen en dat wilde ik toch eens meemaken.

Aangekomen in het hostel ploften we onze bedden in en vielen meteen als blokken in slaap!

Vorige dag                                                                                                  Volgende dag

Reacties zijn gesloten.