Week 7

25 september 2017

Nu Marit weer naar huis is, was mijn minivakantie ook over en moet ik weer aan de bak voor de uni. Voor de les van vandaag hoefde ik gelukkig niets te lezen en dus kon ik met een gerust hart in college verschijnen. Het ging vandaag over het herkennen van klinkers en verschillende soorten medeklinkers aan de hand van een spectrogram. Dit klinkt lastig, en ik verzeker je dat is ook zo. De lerares deed het overkomen alsof het allemaal zeer gemakkelijk was, maar ik was toch een andere mening toebedeeld.

Als je een spectrogram bekijkt dan kan je wel een schifting maken tussen klinkers, die veel hogere pieken hebben, en de medeklinkers, die minder hoge pieken hebben. Maar om vervolgens een verschil te maken tussen de verschillende soorten medeklinkers, daarvoor moet ik toch nog even doorleren.

In de middag ging ik weer aan de slag met IJslands, daarvoor moest ik namelijk nog wel een hoofdstuk maken. Het hoofdstuk ging voor een groot deel over hulpwerkwoorden en dat was geen gemakkelijke materie kan ik je vertellen. Sommige hulpwerkwoorden kan je alleen maar in de tegenwoordige tijd gebruiken en sommige kan je ook in verleden tijd gebruiken. De meesten lijken op de Zweedse equivalent, maar sommigen zijn ook juist niet gelijk aan de Zweedse variant en zijn dus zogenoemde “valse vrienden”.

Nadat ik klaar was met mijn huiswerk ging ik even op onderzoek uit naar de reiskosten voor een reisje naar Legoland in Billund, Denemarken. Ik ga daar over een ruime maand heen samen met Niels en Paul wanneer zij hierheen komen. De reis zelf blijkt redelijk goedkoop te kunnen, lees 70 euro. Toen ik vervolgens de toegangsprijzen voor het pretpark zelf ging bekijken, viel ik zowat van mijn stoel af: 299 Deense kronen, ongeveer 40 euro… Dan wordt het toch weer een prijzig tripje. Maar zoals Niels terecht zei: “Still worth it though!”

27 september 2017

Vandaag is dan het moment gekomen dat ik heb besloten om niet meer dagelijks een stukje te schrijven over mijn Erasmus-avontuur. Ik ben vandaag namelijk een zeer ruime tijd bezig geweest om de gemiste dagen van de afgelopen week op te schrijven. Dat kostte me onnodig veel tijd en ik denk dat het veel leuker is om de echt belangrijke en noemenswaardige dingen op te schrijven, zodat als ik het later allemaal teruglees niet meer al die kleine nietszeggende dingetjes zie voorbijkomen.

Daarom is het bij deze gedaan met de “vandaag deed ik mijn huiswerk” berichtjes en zal ik alleen nog maar bericht doen van de bijzondere en in mijn ogen noemenswaardige ervaringen. Te beginnen met het komende weekend, want ik ga naar Stockholm en Uppsala om wat klasgenoten en Rasa op te zoeken, maar ook om een voetbalwedstrijd van AIK te gaan bekijken.

Reacties zijn gesloten.