9 augustus 2013

We hadden vandaag besloten de wekker alleen maar voor de zekerheid om 9:00 uur te zetten, want we waren toch steeds voor de “exorcist” wakker geworden. Dit bleek ook vandaag weer het geval want we werden rond half 9 wakker.

Omdat we bij dit hostel niet konden ontbijten gingen we naar een winkeltje op zoek waar ze broodjes verkochten. Er bleek op 5 minuten lopen van het Emma Hostel een broodwinkeltje te zijn waar we dan ook het ontbijt haalden. Die we vervolgens in het hostel weer gingen nuttigen.

Doel voor vandaag: De Burcht bezichtigen.

We gingen op weg naar het kasteel en kwamen eerst over de Karelsbrug, hier waren allerlei beelden op te bewonderen. Hierna liepen we verder en vlak voor het kasteel moesten we een lange trap op. Op gegeven moment zagen we inkepingen in de muur en daar konden we mooi in staan om een standbeeld foto te maken. Nadat we vervolgens eindelijk boven aan de trap waren zagen we een Starbucks en daar besloten we een lekker kopje koffie te halen alvorens we de burcht ingingen. Uiteraard ook gelijk gebruik makend van de gratis Wi-Fi.

Daarna liepen we naar de ingang van de burcht en omdat het 12:00 uur was hadden we het geluk de wisseling van de wacht mee te maken. Na deze happening zijn we rond gaan kijken in de vrij toegankelijke delen, want voor veel delen moest er betaald worden en daar hadden we geen zin in.

Toen we klaar waren met het bekijken van deze delen wilden we daar in de buurt ergens gaan eten. Het was middag en dus besloten we maar niet zo heel veel te gaan eten, kortom een snack was precies genoeg.

Michel had worst, Len ham en ik een pannenkoek. En achteraf dient gezegd te worden dat dit het slechtste restaurantje was waar we hadden gegeten deze vakantie. De bediening was slecht en zelfs chagrijnig. Michel kreeg 2 kleine worstjes, Len 10 plakken warme ham en samen moesten ze een bakje met 3 broodjes delen. Bij de vraag of dit alles was werd er botweg gezegd dat het klopte en gevraagd of we nog zo’n bordje wilde met brood. Dit was echter niet gratis en daar moest natuurlijk extra voor betaald worden. Nadat we klaar waren en wilde betalen duurde het even voordat onze bediening kwam en het bedrag wat we neer hadden gelegd was ongeveer 80 CZK te veel en brutaal genoeg vroeg ze of het “OK” was. En dus zeiden we met z’n 3 in koor: NEE! Nu is 80 CZK iets van 3 euro dus valt het nog wel mee en wanneer we lekker hadden gegeten en vriendelijke bediening hadden gehad was het geen probleem geweest. Maar alleen al het feit dat ze zo brutaal waren om te vragen of het goed was zo schoot dat bij ons in het verkeerde keelgat.

Nadat we klaar waren gingen we richting de St. Michaels kerk. Dit was een houten kerkje dat op een heuvel stond vlak achter de burcht. Het kerkje was niet geheel aan de bovenkant van de berg maar ergens halverwege. Toen we hierheen wilden lopen veranderde het weer van lekker koel, naar harde wind, regen en onweer. Ik had geen zin om als bliksemafleider te fungeren en daarom besloten we koffie te gaan drinken bij een tentje aan het begin van het bergpad.

Zodra het gestopt was met regenen en onweren gingen we de berg op en even verderop bevond zich een plekje waar men met mooi weer prima zou kunnen picknicken. Vervolgens kwamen we lang een gondel die ons naar beneden zou kunnen brengen, maar we besloten verder te lopen we wilden immers naar het houten kerkje.

Het pad van hier naar het kerkje bleek echter een cru te zijn. De stenen waren door de regen namelijk nat geworden en hierdoor ook spekglad. Hierbij kwam nog eens het feit dat het gigantisch steil naar beneden liep en dit maakte het er niet makkelijker op om af te dalen. Eindelijk bij het kerkje aangekomen viel het me erg tegen want ik had het groter verwacht. De manier waarop het kerkje gebouwd was vond ik wel interessant, namelijk met allemaal kleine plankjes.

We vervolgden onze weg naar beneden en daar weer aangekomen (gelukkig zonder kleerscheuren en/of valpartijen) liepen we weer terug naar het hostel. Daar aangekomen gingen we ons omkleden en trokken wij (Len en ik) voor het eerst deze vakantie een lange broek aan! Waarop gelijk de opmerking kwam: ‘oh wat zit dat raar zo’n lange broek’. Alsof we in geen jaren een lange broek hadden aangehad. We besloten te gaan eten bij een tentje op de hoek dat er wel leuk uitzag. Helaas bleek ook dit geen succes, want na te kleine porties vragen we naar de rekening en daar stond een bedrag van 1143 CZK op. Alles bij elkaar gelegd besloten we toch maar fooi te geven en hielden we het op 1175 CZK. Toen ik de beste man echter het geld gaf en zei: “Make it 1175” zei hij dat het niet genoeg was!? Wat bleek: heel klein onderin stond een kopje Service+10%… Ik vroeg me toen gelijk af wat dat was want fooi lijkt me vrijblijvend en niet gedwongen. Dus ik vroeg of het bestek dat we gebruikten als service werd gerekend? Na 5 pogingen uit te leggen wat ik bedoelde was het antwoord ja. Toen vroeg ik me af wat dan Couverts moest voorstellen, want in mijn herinnering was dat het bestek. Wat bleek: het was 1 bakje met 4 flesjes saus die per persoon werd afgerekend en dat terwijl Len en ik maar heel weinig hadden gebruikt en Michel zelfs helemaal niets… Enfin, uiteindelijk betaalden we het extra bedrag maar de fooi was wel beduidend geslonken naar 2 CZK!

Na dit oponthoud liepen we richting het centrum van de stad om ergens een pilsje te drinken. En we kwamen terecht bij een barretje met wel leuke muziek. Toen we naar binnenstapten begonnen we echter al een beetje te twijfelen over de geschiktheid van deze tent voor ons… Het roze licht had onze alarmbellen al moeten laten rinkelen. We gingen aan een tafeltje zitten en toen bleek dat het halve kroegje gereserveerd was vanaf 21:30 uur en er lag een voucher voor ‘Ladies Night’ op de tafel. Het hele café was gelukkig nog leeg, maar een kwartier geleden was deze Ladies Night officieel begonnen.

Vlak voordat we weer wilden opstaan kwam de serveerster ons vragen wat we wilden hebben en namen toen toch maar een drankje. Het was goedkoop en we vonden het toch niet zo netjes om gelijk weer weg te gaan. We keken is goed rond en zagen dat er iets te gespierde mannen met een hemdje aan achter de bar stonden en dat was nog een impuls om snel het biertje op te drinken en weg te gaan!

Aan het einde van de straat zagen we een roze bord met Night Gym en een schaars geklede vrouw als silhouet op staan. Het bleek een stripclub te zijn. En macho’s als we zijn wilde we toch wel eens zo’n gebouw van binnen bekijken. Toegang was 100 CZK wat neer kwam op 4 euro, dus dat was vrij goedkoop. Het bier was echter ook 100 CZK en dus besloten we niet veel te nemen. Voor verdere verhalen over wat er zich binnen afspeelden moeten jullie maar persoonlijk vragen. Al moet gezegd worden dat er zeker geen gekke dingen zijn gebeurd! Echt waar!? Ja, echt waar!

Niet veel later gingen we weer op het hotel aan aldaar we een stelletje uit Nederland aantroffen die we “Handige Harry en vriendin” hadden genoemd. Na wat ervaringen over Praag te hebben uitgewisseld en iedereen had verteld wat ie studeerde (Handige Harry studeerde bouwkunde vandaar de naam Handige Harry) kwam de vraag of iemand van ons van voetbal hield en ik moest mezelf beheersen om niet te gaan schreeuwen! Handige Harry zei dat Sparta Praag morgen moest spelen en dat daar misschien nog kaarten voor konden zijn. Ik moest echter tot mijn spijt aangeven dat dit waarschijnlijk niet meer haalbaar is aangezien wij de volgende dag al weer vroeg weg zouden gaan. Desalniettemin adviseerde hij me om even langs het stadion te gaan, ook al was het niet een heel speciaal stadion maar het was redelijk dichtbij. Een paar uur verder zeiden we dat we toch maar moesten gaan slapen omdat morgen de laatste dag van deze vakantie marathon zou worden waarbij we nog iets toeristisch konden gaan doen. En wensten hun veel plezier bij het uitgaan! Want zij gingen de grootste discotheek van Europa nog even onveilig maken.

Vorige dag                                                                                                  Volgende dag

Reacties zijn gesloten.