Bekerfinale: TOS-Actief MC1 – De Wherevogels MC1 (1-3)

Dit stuk is geschreven door Nelis McZwartbaard.

De dag begon op de plek waar sinds jaar en dag de TOS-jeugd zich verzamelt voor reizen naar verre oorden: Achter de Montessorischool bij het Galileiplantsoen. Keurig op tijd verzamelen zich de meiden voor de reis richting het zuidwesten. Een tafereel dat door de nieuwelingen Niels en Jelle met verbazing wordt gadegeslagen, gezien “hun” team, de B2, de klok doorgaans wat minder serieus neemt.

De karavaan zet zich in beweging en net zoals met een zekere Italiaanse stad, zijn er ook een hoop wegen die naar Uithoorn leiden. De onze brengt ons langs de altijd charmante kassen van Aalsmeer, via good-old de Kwakel uiteindelijk naar sportpark Randhoorn. Hier is het duidelijk dat de bekerkoorts flink aan het huishouden is, getuige een groot aantal spelersbussen en een moeizame parkeergelegenheid. Uiteindelijk worden alle meiden bij elkaar geveegd en kan de focus op de wedstrijd.

Het klein beetje informatie dat wij bij elkaar hebben kunnen sprokkelen, vertelt ons dat dit een tegenstander is die sterk is in de aanval en uit een wedstrijdverslag heeft Onno kunnen halen dat het team vooral bouwt op twee spelers met een goed schot. Aan hem en zijn twee assistenten van de B2 om deze zo snel mogelijk eruit te filteren en onschadelijk te maken.

TOS begint sterk aan de wedstrijd. Beide ploegen zijn nog aan het aftasten, maar de verdediging staat goed en de meiden kunnen wat aanvalletjes opzetten. Acties van Isis en Lakieshya leveren helaas niets op. De tegenstander begint aan te dringen en ondanks dat Fleur, Floor, Roos en Voilet de deur aardig dicht weten te houden komen er wat kleine kansjes. Demi houdt haar doel echter schoon.

Dan krijgen de meiden twee tegenvallers te werken. Laatste vrouw Fleur krijgt een bal in haar gezicht en kampt met duizeligheid en wordt gewisseld. Omdat het team wat dun zit in verdedigers, is dit een flinke domper. Vervolgens weten de Wherevogels via een van richting veranderd schot de 0-1 te maken. Zichtbaar aangeslagen gaan de meiden verder, maar de tegenstander lijkt zich vast te willen bijten in het team. Gepaard met spel dat vaak op, en soms over het randje is, probeert de Wherevogels de wedstrijd snel te beslissen.

Een nieuw probleem is aanstaande als ook mid-mid en aanvoerder Sophie geblesseerd de wedstrijd moet verlaten na een flinke overtreding. Door de Wherevogels is Sophie terecht bestempeld als de spin het web bij TOS, leek het al vrij snel hun intentie haar onschadelijk te maken met behoorlijk stevige aanpak. Helaas voor ons ging de scheidsrechter akkoord met deze tactiek, dus was het voor de meiden lastig om hier een oplossing voor te vinden.

De volgende domper dient zich alweer snel aan, als de Wherevogels via dezelfde speler op 0-2 komen. De speelster met het goede schot is inmiddels wel duidelijk en het is dat Demi met een prachtige redding de 0-3 weet te voorkomen, anders was de schade bij de rust al niet meer te overzien geweest!

Na de thee (lees: Extran) gaan de meiden weer met hernieuwde moed het veld in en er lijkt sprake te zijn van een opleving. De meiden knokken weer voor de bal en uit een goede actie van Ibtissame weet Isis de bal van heel dichtbij in het net te werken:  1-2! De spanning is terug en bovendien scoort Isis de eerste TOS-goal ooit tijdens de bekerfinale.
Helaas wordt ze hierbij op hardhandige wijze door een speler van de Wherevogels in het doel geduwd en moet ook zij geblesseerd naar de kant. Een doelpunt met een vervelend bijverschijnsel dus!

De opleving geeft de tegenstander helaas weer de inspiratie ten aanval te gaan en helaas wordt uit een corner de 1-3 gemaakt. Een grote teleurstelling, aangezien spelers, trainers en supporters even dachten dat de wedstrijd gekanteld kon worden.
De ellende lijkt nog erger te worden als de tegenstander ook nog een penalty krijgt (hands?), maar deze wordt wild over geschoten.
Even lijkt TOS nog één opleving te krijgen, nadat Sophie met een slimme, snel genomen vrije trap Lakieshya alleen voor de keeper van de Wherevogels zet, maar met een geweldige redding weet deze dat te voorkomen.

Zo eindigt deze finale in een 1-3 nederlaag en zoals dat bij TOS helaas wel vaker het geval is, zat het hem vooral in een veel fellere tegenstander.
Hopelijk zal bij de meiden de teleurstelling snel plaatsmaken voor trots. Ze hebben een geweldige prestatie geleverd door de finale te halen en ook in die finale hebben zij er alles aan gedaan om deze te winnen.

Dames, namens alle ouders, trainers, leiders, supporters en betrokkenen:

Gefeliciteerd met deze bijzondere en unieke prestatie!

Met vriendelijke groet,

Nelis McZwartbaard

Reacties zijn gesloten.