Jazou?!

Mijn naam is Jelle van der Vegt (pseudoniem Jazou), ik ben 29 jaar en ik hou erg van reizen en voetbal. Ik vind het erg leuk om mijn avonturen in dagboekstijl op te schrijven. Tijdens of na afloop van mijn reizen schrijf ik over de avonturen die ik beleef en op deze site deel ik resultaten met jullie.

Ik heb inmiddels de bacheloropleiding Scandinavische Talen en Culturen aan de Universiteit van Amsterdam afgerond, maar daarna ben ik begonnen aan de masteropleiding Taalwetenschappen: Vertalen, eveneens aan de UvA. Deze studies vragen veel van mijn tijd en het kan daarom voorkomen dat ik lange periodes niets op deze site publiceer. Ik probeer altijd wel om zo snel mogelijk na een reis of activiteit om een stukje online te zetten, maar je weet hoe het gaat met voornemens…

In studiejaar 2017/2018 heb ik voor de hierboven genoemde studie een semester in Zweden aan Lunds Universiteit gestudeerd.  Dat was in het kader van het ERASMUS-programma. Lees hier over mijn ervaringen.

Zoals gezegd, ben ik een erg grote voetballiefhebber (zowel letterlijk als figuurlijk). Mijn favoriete club is sc Heerenveen en ik probeer dan ook regelmatig naar wedstrijden te gaan. Ik heb, voor mijn vorige studie, drie jaar in het prachtige Heerenveen mogen wonen, maar daarna ben ik de provinciegrenzen weer over gegaan en woon tegenwoordig ergens in het Noord-Hollandse. Dat betekent dat het niet meer mogelijk is om wekelijks een wedstrijd van mijn club te bezoeken. Desalniettemin blijf ik een groots supporter en mijn vrienden zullen dit allemaal beamen. In goede en minder goede tijden!

Dat sc Heerenveen de nummer 1 club in mijn leven is, daar is bestaat geen twijfel over. Daarnaast koester ik echter wel warme gevoelens voor een aantal clubs in een aantal andere Europese voetbalcompetities. Ik ben mijn hart op verschillende momenten in mijn leven verloren aan deze teams. Zo ben ik in aanraking gekomen met de Engelse club Liverpool FC, doordat ik vroeger groot fan was van Michael Owen. Als we vervolgens noordelijker gaan naar Schotland, dan zijn het de supporters van Celtic FC die er voor hebben gezorgd dat mijn interesse werd gewekt. Het Duitse voetbal heeft natuurlijk altijd wel een belangrijke rol van betekenis gespeeld in de wereld, maar voor mij is dat pas sinds de wedstrijd van Borussia Dortmund tegen Malaga op 9 april 2013. Toen stond BVB (zoals de afkorting van Borussia Dortmund luidt) na 90 minuten op het punt van uitschakeling, maar wisten ze in de blessuretijd twee maal te scoren en zo uitschakeling te voorkomen. Tot slot heeft het computerspel Football Manager er voor gezorgd dat ik een clubje uit de vijfde divisie in Engeland ben gaan volgen: Torquay United FC. Velen zullen het dorpje Torquay herkennen door de serie Fawlty Towers, maar mijn eerste associatie is die met de lokale voetbalclub.

Naast het maken van reizen en het volgen van verschillende voetbalcompetities, heb ik zoals gezegd ook gewoon gestudeerd. Tijdens mijn studie heb ik kennis gemaakt met de studievereniging Nordom. Ik ben drie jaar lang betrokken geweest bij de reiscommissie en daarna heb ik een jaar in het bestuur mogen zitten. Na dit fantastisch bestuursjaar heb ik het stokje kunnen overdragen aan een nieuw bestuur, want ik ging op ERASMUS naar Lund. Na het afronden van de bachelor is mijn betrokkenheid een stuk minder geworden, maar ik ben nog af en toe aanwezig bij Nordom-activiteiten. Neem gerust eens een kijkje op hun website.

Ik heb de verhalen in eerste instantie puur voor mezelf geschreven, als herinnering voor later. Ik vond het echter toch ook erg leuk om mijn belevenissen met anderen te delen. Vandaar dat ik deze site heb gemaakt. Ik wil heel graag beter worden in schrijven en waardeer het daarom ook erg om tips en tricks te krijgen!

Veel leesplezier!

JazouBol.com Algemeen

Reacties zijn gesloten.