KNVB Bekerfinale 2009

Zonder twijfel het mooiste moment uit mijn nog korte leven is de KNVB Bekerfinale van 2009 waarbij mijn cluppie na een zinderende wedstrijd zijn eerste hoofdprijs uit de clubgeschiedenis wint!
Voordat er vragen komen: Mensen ik ben nog niet getrouwd, heb nog geen kinderen of andere noemenswaardige verdiensten dus totdat moment zal dit het gelukkigste moment van mijn leven zijn 😉

Steward:
Voor mijn studie heb ik drie jaar in Heerenveen gewoond en tijdens deze periode ben ik werkzaam geweest als vrijwilliger bij de sport club Heerenveen. Ik vervulde bij elke thuis wedstrijd de functie van steward/gastheer in het hoofdgebouw (West). In het begin stond ik voornamelijk bij de opgangen vanuit de OSSH naar de tribune, maar na een tijdje kon ik als vaste kracht in het spelershome gaan staan. Dit hield in dat je iets vroeger begon (later niet meer) en iets later eindigde met werken. Ik was zelf dus woonachtig in Heerenveen en daarom was het voor mij geen probleem om tot in de late uurtjes te blijven, want ik pakte na afloop mijn vouwfiets en was binnen 5 minuutjes weer thuis. Dit is ontegenzeggelijk het leukste bijbaantje wat ik tot nu toe heb gehad. Ik bewees mijn eigen club een dienst door mee te werken aan de veiligheid binnen het stadion en in ruil daarvoor kon ik elke thuiswedstrijd op de achtergrond volgend! Ik vond het een goede deal.

Jazou in zijn stewardoutfit.

Jazou in zijn stewardoutfit.

In 2009 was het dus zo ver gekomen dat ‘It Fean’ zich eindelijk weer eens voor de finale van het nationale bekertoernooi had geplaatst. Dit beloofde een groot feest te worden, want de vorige twee keer dat we in de finale stonden stroomde heel Friesland leeg om de wedstrijd in de Kuip te bekijken. Ook nu stond er weer een volksverhuizing op de planning. Er gingen maarliefst 185 bussen en 8 treinstellen vol sc Heerenveen supporters richting de Kuip en als steward had ik de eer als één van de vele een bus te begeleiden naar Rotterdam. Halverwege de reis werden de omwisselbiljetten van de supporters in mijn bus verwisseld voor de officiële toegangskaarten en kwam de finale wel erg dichtbij. Alle bussen werden achter elkaar geparkeerd op een kleine 10 minuten lopen van het stadion waardoor er zicht een heuse blauw-witte sliert ontwikkelde met supporters die richting het stadion gingen. Eenmaal bij het stadion aangekomen kon ik mijn eigen kaartje in ontvangst nemen, want alle stewards kregen ook een toegangsbewijs voor de wedstrijd. De wedstrijd was helaas al een paar minuten bezig toen ik binnenkwam, maar dat mocht de pret niet drukken en toen ik op mijn plaats zat deed ik mijn sc Heerenveen shirt aan over mijn ‘werk polo’. Iets wat eigenlijk niet was toegestaan, maar daar had ik op dat moment geen boodschap aan!

De wedstrijd was een thriller! In de reguliere speeltijd waren de ploegen gelijkwaardig en stond er een 1-1 stand op het scorebord. Dus werd het verlengen en ook in deze verlenging bleken de ploegen na twee keer 15 minuten gelijkwaardig, er stond 2-2 op het bord. Dit betekende dat de wedstrijd op penalty’s beslist zou gaan worden… Ik was nog nooit zo nerveus geweest en ik hield het niet meer! Theo Janssen begon voor FC Twente aan de strafschoppen reeks en scoorde, vervolgens liep Viktor Elm voor Heerenveen aan en maakte het 1-1 in strafschoppen. Daarna scoorde N’Kufo en Dingsdag allebei en dus stond het 2-2. De held van FC Twente die zorgde voor de 2-2 in de verlenging Youssouf Hersi kon het vervolgens niet voor elkaar krijgen om een elfmeterschot in het doel te krijgen daar waar Michel Breuer het wel deed en toen stond sc Heerenveen niet voor de eerste keer die avond op een voorsprong 3-2. Edson Braafheid, Bonaventure Kalou en Douglas scoorde achtereenvolgens en zorgden voor een 4-4 tussenstand daar waar Gerald Sibon ging aanlopen voor de laatste en beslissende pingel! En Gerald Sibon flikte het door de bal genadeloos in de linker boven hoek te knallen en bezorgde mij tranen van geluk!

Als ik nu aan dat moment terug denk kan ik nog natte ogen krijgen, wat een feest was dat zeg :D. Eenmaal met de bus terug gekomen in Heerenveen vond er in de vroege uurtjes naast het stadion nog een huldiging plaats en uiteraard moest ik daar even buurten. En die beelden die ik op tv al vaak had gezien van als Ajax of PSV weer eens een prijs pakte gebeurde nu gewoon voor sc Heerenveen. En ik was er bij !!!

Huldiging voor het Abe Lenstra Stadion.

Huldiging voor het Abe Lenstra Stadion.

Reacties zijn gesloten.